Nazmiye Oral

Vrijdag 24 maart: 19.45 uur

Tijdens OFF Day: New Talents spreken vijf kunstenaars vanuit hun persoonlijke visie over het thema macht/onmacht in relatie tot de kunsten.

Nazmiye Oral is schrijver, actrice en medeoprichtster van theatergezelschap Zina Platform. Ze schreef de overrompelende voorstelling Niet meer zonder jou en won afgelopen jaar een Gouden Kalf voor haar rol in de film In Vrijheid. Speciaal voor OFF schrijft zij een nieuwe theatermonoloog.

‘”Je vader en ik hebben besloten, als je niet doet wat wij zeggen, plegen we zelfmoord.” De zin sloeg me in mijn rug en voor het eerst in mijn 18 jaren sloeg hij me glashelder. Ik draaide me om en zag mijn plek te midden van mijn gemeenschap, onbewoond door mij. Want anders. Dus onwaardig. Een plek om voorgoed te verlaten. Ik keek mijn moeder bloot in haar ogen. Maar het is mijn plek, mijn geboorterecht. Ik laat van mij geen vreemde maken. Ik zal niet doen wat je zegt. Ik zal mijn eigen pad volgen, en terwijl ik dat doe, kun je me niet verstoten want ik zál anders zijn, maar niet meer zonder jou.’
– Nazmiye Oral: Niet Meer Zonder Jou

Deze lezing is te bezoeken met een dagticket voor OFF Day: New Talents. Haal nu jouw gratis dagticket!