New Compositions

Een middag lang verdiepen we ons in de (on)macht van de operamaker. Welke machtsrelaties zijn er werkzaam binnen het artistieke team van een operaproductie? Welke hiërarchie is er bijvoorbeeld tussen de librettist, componist en regisseur? En hoe verhouden zij zich tot machtsvraagstukken in de wereld om hen heen? En tot slot: hoe kan kunst de wereld veranderen?

New Compositions richt zich op (aankomend) componisten, regisseurs, librettisten, dramaturgen en scenografen en iedereen die op de hoogte wil blijven van muzikale ontwikkelingen.

Programma
14.00 uur          Talent #1: De grens is bereikt
14.30 uur          Gesprek met componiste Calliope Tsoupaki en regisseur Floris Visser
15.15 uur          Tafelgesprekken team & publiek
16.00 uur          Keynote Meriç Artaç
17.00 uur          Talent #4: Aporia
18.00 uur          Talent #5: Oceanisch Verlangen

Calliope Tsoupaki en Floris Visser zijn respectievelijk componist en regisseur van Fortress Europe.

Componiste Meriç Artaç (1990) werkt afwisselend vanuit Rotterdam en Istanbul en is gespecialiseerd in muziektheater en opera. Daarnaast is zij artistiek directeur van Akom Ensemble, dat interdisciplinaire muziekprojecten combineert met sociale projecten in Rotterdamse wijken.

I.s.m. Gaudeamus Muziekweek. Gaudeamus presenteert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers en brengt zo de muziek van morgen bij nieuwsgierige luisteraars.

Deelname aan deze dag is gratis, maar reserveren is verplicht.