New Vocals

Maak kennis met een nieuwe generatie zangers en muzikanten. Kom naar uitvoeringen van befaamde koorleiders Ching-Lien Wu en Hannah Conway, samen met zangers van verschillende conservatoria en studentenkoren. En maak kennis met Aeham Ahmad, ‘de pianist van Yarmouk’.

Programma

12.00 uur            deuren open
13.00 uur            Openbare masterclass studenten conservatoria, o.l.v. Ching-Lien Wu
14.00 uur            Openbare workshop Syrisch lied, o.l.v. Jonas Bisquert en Ahmed Joudeh
15.30 uur            Talent #1: De grens is bereikt
16.00 uur            Presentatie zangstudenten conservatoria o.l.v. Ching-Lien Wu
16.30 uur            Talent #1: De grens is bereikt
17.00 uur            Talent #2: Hoofd Maal Tijd
17.30 uur            Talent #6: Verbena
18.00 uur            Keynote Aeham Ahmad + Syrisch lied, o.l.v. Hannah Conway
19.15 uur            Talent #3: Seconds of Fear

NB
Een gratis dagticket voor de OFF Days verschaft toegang tot het theater, maar biedt geen garantie op toegang tot specifieke lezingen of Talent-voorstellingen. Hiervoor worden vanaf 30 minuten voor aanvang kaartjes uitgedeeld voor de ingang van de betreffende voorstelling.

De makers

Ching-Lien Wu is artistiek leider van het Koor van De Nationale Opera. Zij studeerde in Taipei en Lyon en was achtereenvolgens koordirigent bij operahuizen in Nantes, Toulouse, Straatsburg en Genève. Ook in haar geboorteland was Ching-Lien Wu verantwoordelijk voor de instudering van verschillende operaproducties. Vandaag geeft zij een openbare masterclass aan klassiek zangers van Nederlandse conservatoria, gevolgd door een presentatie in de foyer.

Hannah Conway is een componiste en dirigente, gespecialiseerd in concertprogramma’s voor en door jongeren. Ze werkt wereldwijd voor orkesten en operahuizen en schreef opera’s in 12 verschillende talen. Vandaag geeft zij een masterclass zangimprovisatie voor studenten van de verschillende Nederlandse conservatoria, met een presentatie voor publiek.

Aeham Ahmad is bekend als ‘de pianist van Yarmouk’. Muziek verbindt, daarom besloot Ahmad na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog piano te blijven spelen tussen de puinhopen van verwoest Damascus. Maar nadat een van de toehorende kinderen door en sluipschutter werd gedood en troepen van IS zijn piano in brand staken, vluchtte hij het land uit. Via de Balkanroute bereikte hij Duitsland, waar hij momenteel woont en zijn muzikale talent inzet voor vriendschap tussen culturen.

Te midden van de puinhopen en het oorlogsgeweld gaf de Syrische danser Ahmad Joudeh dansles aan kinderen in Damascus. In de zomer van 2016 maakte Nieuwsuur een documentaire over hem getiteld Dance or Die. Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, besloot na het zien van de documentaire iets te willen doen om hem naar Nederland te halen. Met de oprichting van het fonds Dance for Peace en de giften van particulieren, is het gelukt Ahmad Joudeh naar Nederland af te laten reizen. Inmiddels is Ahmad begonnen als student aan een vierjarige opleiding aan de Nationale Balletacademie om zich verder te ontwikkelen als danser en choreograaf.