OFF Nights

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Verdiep je tijdens het Opera Forward Festival met de OFF Nights. Tijdens deze speciale festival programmering zijn er Talks en speciale uitvoeringen om jezelf nog meer over de hedendaagse kracht van opera te verwonderen.

De OFF Nights vormen de plek van verdieping – én de plaats waar je bier en borrelhappen kunt inslaan – tijdens het Opera Forward Festival. He-le-maal gratis.

OFF Nights programma
Laat je brein en zintuigen prikkelen tijdens drie avonden in Nationale Opera & Ballet. Met nieuwe én gevestigde makers, talentopera’s, grote producties, talks, dj’s en jamsessies verkennen we de rol en de kracht van opera.
Waar: Nationale Opera & Ballet 
Wanneer: 
20, 21 en 22 maart

Kurt Weill: The Seven Deadly Sins
In dit satirische muziektheaterstuk vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver twee kanten van dezelfde jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen ze in aanraking met de zeven hoofd- zonden. Een ‘ballet chanté’ met tekst van Bertolt Brecht. Duits gezongen.
Waar: Nationale Opera & Ballet
Wanneer 20 & 22 maart 2020

Parade
Wie beweegt, vergroot zijn wereld. De Vlaamse theatermaker Gregory Caers organiseert een grootse Parade door Nationale Opera & Ballet, in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse componist Neo Muyanga en zo’n 300 studenten van kunstopleidingen uit heel Nederland. In een bijna verslavende performance brengen zij het gehele theater in beweging.
Waar: Nationale Opera & Ballet
Wanneer: 21 maart 2020

OFF Talents
Studenten van uiteenlopende kunstopleidingen laten zicht inspireren door het verhaal van een stadgenoot. Dit resulteert in vijf gloednieuwe korte opera’s van een nieuwe generatie muziektheatermakers.

Talks
Denkers en kunstenaars aan het woord over hoe kunst verwondert, verandering aanjaagt en inzicht geeft in de grote vraagstukken van deze tijd. Met o.a. Damiaan Denys, Eva Rovers, Lammert Kamphuis en Neo Muyanga.