Live Studio OFF Night #2

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Op verschillende momenten tijdens OFF Night #2 op vrijdag 19 maart kun je in onze live studio terecht voor inspirerende gesprekken rondom de centrale thema’s van deze avond: talent, actualiteit en kunstenaarschap.

Blok 1: Over perspectief, inspiratie en vooruitgang
Hoe verder de toekomst in? Hoe verder in een wereld die voorlopig nog in het teken staat van een pandemie. We gaan door natuurlijk! Maar hoe houden we inspiratie en perspectief? Hoe blijven we positief? Verschillende gasten gaan met studenten in gesprek, niet alleen over de zorgen en tegenslagen, maar vooral over de mogelijkheden en kansen. Het gesprek wordt gemodereerd door Marijn Lems. 

Gasten:
– Mathilde Wantenaar
– Genevieve Murphy
– Martijn Padding

Blok 2: Kunst van het MBO
Het kunstvakonderwijs in het MBO ligt onder vuur. Maar schuilt niet juist hier de culturele diversiteit die cruciaal is voor de kunsten? Nemen we het MBO wel serieus genoeg, en ligt niet juist bij het MBO de sleutel die nu nog gesloten deuren kan openen?

Gasten:
– Manu van Kersbergen
– Gregory Caers

Blok 3: Breken met traditie
Te veel studenten en pas afgestudeerden voelen zich gevangen binnen tradities. Hoe kunnen zij loskomen van wat keer op keer te zien en te leren krijgen. We presenteren een stoomcursus heilige huisjes omverblazen. Hoe hebben anderen voor jou het gedaan? We zoeken inspiratie bij jonge makers die zelf gevonden hebben wat ze mistten. Hoe hebben zij hun vrijheid gevonden, waar lag voor hen het antwoord? Het gesprek wordt gemodereerd door Shula Tas.

Gasten:
– Casper Vandeputte
– Stephen Liebman
– Toni Blackwell

Blok 4: Aanklacht tegen het nu
Het kaartenhuis staat nog steeds en het wordt vakkundig overeind gehouden, ook door ons. Maar verandering is nodig. We openen de oren voor een aanklacht tegen het huidige cultuurbeleid en gaan opzoek naar verandering. De moderator van dit gesprek is Toni Blackwell.

Gasten:
– Ola Mafalaani
– Noa Frenkel

Bekijk de festivaltrailer: