Inspiratie voor: Homo Instrumentalis

Silbersee zette Youtube videos die aansluiten op Homo Instrumentalis in een lijst. Zo zien we Japan en robots, de invloed van technologie op ons seksleven, maar ook hoe marmer wordt gewonnen in de Italiaanse alpen, muziek van Luigi Nono én een duel tussen ’s werelds beste tafeltennisser en een robot…

Voor wie zich wat meer in het onderwerp wil verdiepen, bevelen we van harte de aflevering van Zomergasten met Marleen Stikker aan. Een boeiend gesprek over nieuwe technologieën, de invloed ervan op menselijk gedrag en de ethische dilemma’s die daaruit volgen.

Een pionier op het gebied van mens, technologie en kunst is Daan Roosegaarde. Hij werd uitgebreid aan de tand gevoeld in College Tour en vormde een bron van inspiratie voor de makers.

Diepgaand onderzoek vind je bij Tegenlicht. In het dossier Tech Mens gaan ze op zoek naar hoe de mens door de ontwikkeling van technologie is veranderd.

En wat betekent al die digitale omgang voor de liefde en onze zoektocht daarnaar? Tegenlicht gaat op zoek in de aflevering Tinder love.

Ben jij ook zo in de ban van dit onderwerp? Kom 1, 2, 3 of 4 maart naar Homo Instrumentalis!

Meer info

Tickets