Over OFF

Van 18 t/m 21 maart 2021 presenteert De Nationale Opera voor de vijfde keer het Opera Forward Festival. Dit jaar beleef je het festival voor het eerst volledig online, vanaf je eigen festivalterrein! Met zowel toonaangevend nieuw werk als een volgende generatie kunstenaars verkent OFF de toekomst van opera en wordt er een brug geslagen tussen jong talent en gevestigde namen. Tijdens de drie OFF Nights en de OFF Day van deze jubileumeditie staat het thema “where do we go from here?” centraal.

OFF 2021 presenteert drie bijzondere opera’s: het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins, de familieopera Een lied voor de maan (6+) en een voorproefje van Michel van der Aa’s nieuwste opera Upload, die later dit voorjaar als film en in een toekomstig seizoen op het toneel in première zal gaan.

Verder krijg je een inkijkje in de manier waarop een nieuwe generatie theatermakers omgaat met het wegvallen van hun podium en de online mogelijkheden die hiervoor in de plaats komen tijdens OFF Night #2 en geniet je gedurende het gehele festival van verschillende muzikale optredens, verschillende talks en een live programma. En dit alles helemaal gratis!

Ontdek wat opera óók kan zijn tijdens Opera Forward Festival 2021!

Bekijk de OFF aftermovie!

Wil je weten welke opera jij echt niet mag missen? Doe de quiz!