Caruso a Cuba

Explosief liefdesverhaal op Cuba

Het is mei 1920. Een bom ontploft in het operahuis van Havana tijdens een opvoering van Aida. De wereldberoemde zanger Enrico Caruso ontvlucht het theater in paniek en verdwijnt enkele dagen. Er ontspint zich een liefdesverhaal met een noodlottig einde.

Voor vanavond zijn nog tickets beschikbaar via ITA (Internationaal Theater Amsterdam).

De ontploffing drijft Caruso in de armen van de Chinees-Cubaanse Aida Cheng. Zij is niet verbaasd: een geestelijke heeft haar al voorspeld dat haar levenspad dat van de operazanger zou kruisen.

Caruso a Cuba 1

In de ban van een boek
Caruso a Cuba gaat over liefde, angst en dood, over spiritualiteit en lotsbestemming. De opera is gebaseerd op een roman van de Cubaanse auteur Mayra Montero. De Nederlandse componist en dichter Micha Hamel vond dit boek op een markt in Berlijn en werd meteen gegrepen door de levensechte dramatiek en de passie van de personages. Hij heeft Caruso a Cuba gecomponeerd als een Italiaanse opera, met verwijzingen naar de Italiaanse zangstijl die we belcanto noemen. Het Nederlands Kamerorkest begeleidt de opera. De muziek kenmerkt zich door extreme klankcombinaties, de snelle montage van verschillende stijlen en elektronische soundscapes.

WERELDPREMIÈRE

 

Inleidingen 
Meriç Artaç / Micha Hamel
19:45
Koninklijke Foyer

Aftertalks
Aansluitend aan de voorstellingen, behalve op 3 maart
Koninklijke Foyer

Voor vanavond zijn nog tickets beschikbaar via ITA (Internationaal Theater Amsterdam).

Koop tickets

Team & cast

Tickets