Das Jagdgewehr

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

Liefde, dood en eenzaamheid

Het jachtgeweer uit 1949 is een klein meesterwerk van de Japanse schrijver Yasushi Inoue (1907-1991), een van Japans grootste literaire figuren. Deze zorgvuldig gecomponeerde vertelling verhaalt de tragische liefdesgeschiedenis van drie vrouwen aan de hand van hun brieven. Geïnspireerd op de Japanse esthetiek zetten regisseur Karl Markovics en ontwerper Katharina Wöppermann een wereld neer in levendige kleuren op de muziek van Thomas Larchers sfeervolle, rijkgeschakeerde partituur.

Het verhaal
Das Jagdgewehr gaat over Midori, een bedrogen echtgenote, over Saiko, de minnares, en haar dochter Shoko, die er achter komt dat haar moeder een affaire had. Elke brief voegt een nieuw perspectief toe aan dit verhaal van een onmogelijke liefde. De jager en minnaar Josuke Misugi geeft de brieven door. Een verhaal over liefde, dood en eenzaamheid. ‘De opmerkelijke beeldtaal en de schitterende partituur van grote schoonheid en originaliteit zorgen voor het succes van deze opera.’ (The Guardian, 2018).

Thomas Larcher
Componist Thomas Larcher: “Toen ik het verhaal Das Jagdgewehr voor het eerst las, werd ik meteen gegrepen door de tijdloosheid ervan. Centraal staan de illusies die we in bijna elke relatie in stand houden en de ultieme, diepe eenzaamheid die inherent is aan het menszijn. (…) Tegenover de ogenschijnlijk kalme buitenkant van de plot, vormt de muziek een subtiele weerslag van de stormachtige emoties van de personages. Zoals veel Japanse teksten heeft Das Jagdgewehr een ritueel aspect. De klankkleuren van de solo-instrumenten worden ruimtelijk nog versterkt door zeven koorzangers.”

Een productie van de Bregenzer Festspiele i.s.m. Ensemble Modern. Compositie-opdracht van de Bregenzer Festspiele.

Bekijk hier de volledige bio’s en credits van deze voorstelling. 

Team & cast

Tickets