IDIOSYNCRATIC – Take a deep dive down

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

IDIOSYNCRATIC – Take a deep dive down (OFF Talent #1)

In september 2019 werden vijf teams van studenten van uiteenlopende kunstopleidingen voorgesteld aan vijf Amsterdammers die verschil maken in hun omgeving. Tijdens deze ontmoetingen werd de kiem gelegd voor het artistieke proces van ieder team. Tijdens de OFF Nights is het eindresultaat te zien: vijf gloednieuwe korte opera’s van een nieuwe generatie muziektheatermakers. Na (bijna) iedere uitvoering is er gelegenheid om met het team in gesprek te gaan over hun voorstelling en het achterliggende proces. Idiosyncratic – Take a deep dive down heeft als inspirator: Amsterdammer Orlando Ceder. 

Duik in de wereld van extremen! Een opera over frictie, pijn, emoties en hoe gehoord te worden in een wereld waar niemand luistert.

We leven in een wereld die gefocust is op gelukkig zijn, maar er zijn ook mensen die door donkere periodes in hun leven gaan en weinig houvast en hulp vinden voor het oplossen van hun problemen. Niet alles is wat het op het eerste gezicht lijkt. Als we ons meer openstellen voor de ander en een luisterend oor bieden, zouden we dan meer geluk en harmonie vinden?

IDIOSYNCRATIC: take a deep dive down neemt een duik in de psyche van drie mensen. De opera toont de strijd tussen de kille en koude maatschappij en de emotionele personages die hun hart willen luchten. Zowel de muziek, het libretto als de enscenering tonen de frictie tussen de twee werelden. Wat gebeurt er als iemand opstaat en opkomt voor haar mening? Komt er verandering? Breekt het moment aan dat er wordt geluisterd?

De voorstellingen van de OFF Talents zijn gratis en reserveer je via onderstaande link. Naast je gratis kaartje heb je alleen nog een gratis ticket voor de juiste OFF Night nodig, deze reserveer je hier: 20, 21, 22 maart. Heb je de twee gratis tickets, dan ben je helemaal klaar voor deze OFF Talent productie!

Let op: De gereserveerde kaarten moeten een uur voor aanvang van de productie opgehaald worden aan de balie in het festivalhart. Na een uur vervalt helaas de reservering en wordt de reservering vrijgegeven voor de dagverkoop. Mocht het niet gelukt zijn de kaarten op tijd op te halen, dan is er nog altijd kans dat het Opera Forward Festival nog extra kaarten beschikbaar heeft.

De voorstellingen zijn alle drie inclusief meet & greet.

Team & cast

Download het gratis ticket