Kurt Weill: The Seven Deadly Sins (Ballet with Singing)

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

In dit satirische muziektheaterstuk vertolken ster sopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver twee kanten van dezelfde jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen zij in aanraking met de zeven hoofdzonden. Kurt Weill: The Seven Deadly Sins is een ‘ballet chanté’ met tekst van Bertolt Brecht en in het Duits gezongen. Leuk en aardig, maar we willen meer namen. Bij deze, namen:

*The Seven Deadly Sins werd door de auteurs een ballet chantée genoemd, maar is zeker geen echt ballet. Het is het satirische levensverhaal van twee zussen, een danseres en een zangeres.

Kurt Weill & Bertolt Brecht
Op 7 juni 1933 ging in Théâtre des Champs-Élysées te Parijs het satirisch ballet Die sieben Todsünden in première. De tekst werd geschreven door de oorspronkelijk Duitse Bertolt Brecht (1898 – 1956) en de eveneens Duitse Kurt Weill (1900-1950). In een proloog, zeven hoofdstukken en een epiloog zag en hoorde het publiek het verhaal van Anna I en Anna II die de wijde wereld introkken en zich schuldig maakten aan de zeven hoofdzonden.

Eva-Maria Westbroek & Anna Drijver
De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek (1970) en de Nederlandse actrice Anna Drijver (1983) vertolken de rollen van Anna I en Anna II. Als twee zussen uit Louisiana bezoeken zij zeven steden, waar zij in elke stad een hoofdzonde begaan. Onder het mom van good girls go the heaven, bad girls go everywhere ontvouwt zich een bombastisch verhaal dat met behulp van zang, spel en grafisch spektakel het zondige leven de zaal in dreunt.

Ola Mafaalani & André Joosten
Kurt Weill: The Seven Deadly Sins is geregisseerd door toneelregisseur en voormalig directeur van het Noord Nederlands Toneel Ola Mafaalani (1968). Tijdens de voorstelling maakt ontwerper André Joosten (1954) een live-schildering geïnspireerd door het verhaal van Brecht.

Markus Stenz & Orkest Koninklijk Conservatorium Den Haag
De muzikale leiding is in handen van dirigent Markus Stenz (1965), o.a. dirigent van het Seoul Philharmonic Orchestra. Stenz zal voor Kurt Weill: The Seven Deadly Sins het Orkest Koninklijk Conservatorium Den Haag begeleiden.

Bekijk hier de bio’s en volledige credits. 

Team & cast

Tickets