Live Studio OFF Night #3

Op verschillende momenten tijdens OFF Night #3 op zaterdag 20 maart kun je in onze live studio terecht voor inspirerende gesprekken en muzikale optredens.

Blok 1: De verantwoordelijkheid van de kunst(enaar)
Kan kunst betekenis gevend zijn zonder zich te engageren? Hoe ziet de verantwoordelijkheid van de kunstenaar in het nu eruit? Hoe zou een kunstenaar zich tot zichzelf en anderen in de samenleving moeten (willen) verhouden? Hoe kunnen we kunst weer aan laten sluiten bij wat er leeft in onze diverse samenleving? En wat is eigenlijk de relevantie van kunst voor een samenleving? Een overdosis vragen, maar met drie jonge makers gaan we opzoek naar broodnodige antwoorden. Moderator van het gesprek is Gable Roelofsen.

Gasten:
– Anoek Nuyens
– Naomie Pieter
– Erasmus MacKenna

Blok 2: Opera Studio volksmuziek

Moderator van dit gesprek is Sarah Sluimer.

Blok 3: Kunst, creativiteit en (digitale) identiteit
Een gesprek tussen twee pioniers binnen hun eigen vakgebied over het belang van creativiteit, toekomstdenken, de rol van de kunstenaar, (digitale) identiteit en hoe om te gaan met nieuwe technologieën. Het gesprek wordt begeleid door Jappe Groenendijk.

Gasten:
– Marleen Stikker
– Michel van der Aa

Blok 4: Over kunst en sociale structuren
Stereotypische visies op identiteit zijn misschien nergens zo veelvoorkomend als bij opera, toch kan kunst ook een instrument zijn in de deconstructie en reconstructie van sociale structuren. Maar hoe dan? En what about opera?! We gaan in gesprek over grote maatschappelijke bewegingen (ook) van deze tijd; feminisme, genderidentiteit en BLM met kunstenaars die zelf met hun kunstvorm sociale structuren de- en reconstrueren. Moderator van het gesprek is Sarah Sluimer.

Gasten:
– Lisenka Heijboer
– Gable Roelofsen

Blok 5: Live Electronic Improvisation
Een electronische live improvisatie van muzikanten Maarten Vos en Nils Davidse, een orkest vol modulaire systemen

OFF Staging: Daughters of Dido

Bekijk de festivaltrailer: