OFF Day 2 – 15 maart

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

De toekomst van de opera gaat worden bepaald door de zangers, musici en makers die nu nog student zijn. Tijdens de OFF Days programmeert De Nationale Opera gesprekken, lezingen en werksessies met studenten en docenten van kunstopleidingen uit heel Nederland. Samen onderzoeken we wat de betekenis van opera kan zijn binnen onze kosmopolitische samenleving. De OFF Days zijn openbaar en vinden plaats op 14 en 15 maart in het festivalhart in Nationale Opera & Ballet. 

Programma 15 maart: OFF meets OSCAM – Open Space Contemporary Art Museum

Dit seizoen heeft het Opera Forward Festival een reeks culturele avonden georganiseerd in OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum). Tijdens deze avonden ontvingen wij diverse gasten die nieuwe wegen verkennen voor de kunst in onze kosmopolitische samenleving. Kunstenaars en culturele organisaties die zichzelf de vraag stellen: wat voor kunst gaan we maken en presenteren in een samenleving waarin de West-Europese traditie niet langer dominant is?

13.00 – 14.30 Blok 1

Intro en welkom door Anthony Heidweiller

Jamsessie door FUGA!
Een samengesteld ensemble, bestaande uit Djuwa Mroivili, Shauntell Baumgard, Lucie Marraffa en Arturo den Hartog. Jonge musici van verschillende opleidingen vragen zich af: wiens verhalen worden verteld in de canon van de “klassieke muziek”? Wie bepaalt hoe die canon eruitziet? En vooral: welke verhalen worden er níét verteld?

Interview en impressie van AiRich, beeldend kunstenaar en stylist
Haar werk is een rijke combinatie van de verschillende zwarte / Afrikaanse culturen. Binnen dit gebied reist haar kunst heen en weer in de tijd.


15.00 – 16.30 Blok 2

Optreden Nederlands Kamer Koor NXT
NXT is het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Dit optreden wordt gevolgd door een gesprek met coördinator talentontwikkeling en participatie Imre Ploeg.

Interview
Over de expositie ‘Surinaamse School’ (werktitel) van het Stedelijk Museum.

Optreden Dywel Braaf
klassiek pianovirtuoos met een vleugje Hip Hop en Soul.

Gesprek met Marian Duff, oprichter en directeur OSCAM
Marian Duff is geboren in tropisch Suriname met Frans-Guyanese roots, opgegroeid in keurig Haarlem-Heemstede en tegenwoordig woonachtig in de smeltkroes Amsterdam.

Optreden Anne-Fay Kops (namens DOX)
Anne-Fay studeerde af aan Fontys Dansacademie, Richtte samen met haar broer Felix Onyx & Ivory op, om te beginnen met een reis naar hun roots.

Gesprek met Hildegard Draaijer
Sinds 2000 werkzaam als artistiek directeur, regisseur en docent bij DOX

17.00 – 18.30 Blok 3 

Optreden Black Harmony
Zanggroep gespecialiseerd in close harmony met Afro-Surinaams wortels.

Gesprek met Abdelhamid Idrissi
‘Amsterdammer van het jaar’ 2019, vanwege zijn project ‘Studiezalen’ in Amsterdam Nieuw-West. Studiezalen ondersteunt de leerlingen door persoonlijke aandacht en begeleiding bij hun ontwikkeling en het verbeteren van hun schoolprestaties.

Optreden Oukje den Hollander
Zangeres en theatermaker die in haar werk zoekt naar de ultieme samenkomst van taal en muziek. Ze bijt zich vast in de inhoud, waaruit haar muzikale ideeën voortvloeien.

Gesprek met Shirin Mirachor
Initiatiefneemster en organisator van het New Radicalism Festival. Een vierdaags festival dat een veelzijdigheid aan alternatieve stemmen laat horen uit het Midden Oosten, Noord Afrika en kunstenaars die zich uit deze regio hebben gevestigd in Europa, Nederland en vooral Rotterdam.

Muzikale sessie onder leiding van componist en musicus Neo Muyanga

Download het gratis ticket