OFF Day #2

Fonkelnieuwe voorstellingen en een urgent cultuurpolitiek betoog tijdens deze tweede OFF Day.

Vandaag kun je maar liefst drie premières bijwonen van nieuwe talentopera’s, gemaakt door interdisciplinaire teams van studenten. Kamerorkest Viotta
Jeugd Sinfonietta uit Den Haag strijkt neer in onze foyer en toetsenist Niels Broos gaat jammen met studenten van ROC Midden Nederland. Én we presenteren de gloednieuwe voorstelling WILD van de Vlaamse theatermaker Gregory Caers, die met studenten van de MBO Theaterschool Rotterdam de confrontatie zoekt met het onbekende, het vreemde, het onbeheersbare…

Politicologe en schrijfster Olivia Rutazibwa sluit de dag af met een keynote speech over het belang van dekolonisatie in onze politiek, samenleving en cultuur. Welke rol is hierin weggelegd voor de kunsten? En in hoeverre hebben die zelf nog een dekolonisatieproces te ondergaan?

De vereniging Viotta Jeugdorkesten uit Den Haag biedt kinderen en jongeren een omgeving waarin zij samen kunnen musiceren en optimaal in hun muzikale ontwikkeling worden gestimuleerd. Onder de vereniging vallen vijf orkesten. De leden worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en gezamenlijk de voldoening te proeven van succesvolle optredens.

De Vlaamse theatermaker en acteur Gregory Caers maakte spraakmakende jeugdvoorstellingen bij o.a. kinder- en jeugdtheaterhuis De Kopergietery (Gent), GRIPS Theater (Berlijn) en zijn eigen gezelschap Nevsky Proskekt. Sinds 2017 is hij Hoofd Programma van het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein.

Toetsenist Niels Broos is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo. Zijn meest recente solo-album Foliage verscheen in oktober 2018.

Olivia Umurerwa Rutazibwa is hoofddocent in European and International Development Studies aan de University of Portsmouth (Groot Brittannië). Geboren in Brussel uit Rwandese ouders en opgegroeid in Antwerpen houden vooral post-koloniale machtsverhoudingen, diversiteit, Europa in de wereld, democratisering, (humanitaire) interventies en Afrocentrisme haar bezig in haar denken en schrijven.

OFF DAY #2

13:30               deuren open

14:30-14:50     To Plant Again – talentopera #5

15:00-15:20     Caged – talentopera #1

15:30-15:50     If you walk in a circle long enough… – talentopera #3

15:30-16:00     Viotta Jeugd Sinfonietta

16:00-16:30     Fear of the Unknown – jamsessie Niels Broos & ROC Midden Nederland

16:30-16:50     Caged – talentopera #1

16:30-17:15     WILD – Gregory Caers met MBO Theaterschool Rotterdam

17:00-17:20     To Plant Again – talentopera #5

17:30-18:15     Olivia Rutazibwa – keynote speech

Download het gratis ticket