NL / EN

OFF Lab - Visual Arts

New moralities

Wanneer: Zaterdag 5 maart | 13:30 | 15:30 | 18:00

Locatie: Waterlooplein

Ticketprijs: Gratis

Taal: -

Middeleeuwse moraliteiten vormden het vertrekpunt voor het project van de studenten van het Sandberg Instituut, de masteropleiding van de Amsterdamse Gerrit Rietveldacademie. Het resultaat van hun traject is een ‘new morality’.


Waar in de middeleeuwen in de openbare ruimte met theater en performance werd gereflecteerd op de menselijke deugden en ondeugden, gaat deze groep studenten op zoek naar een hedendaagse relatie tussen kunst en moraal. De studenten hebben een beeldende werkwijze als gemene deler, maar komen uit verschillende disciplines: van Electronic Dance Music tot performance art.

Samenwerking
In dit OFF Lab Visual Arts werken studenten van het Sandberg Instituut samen met studenten van de Universiteit van Amsterdam (MA International Dramaturgy), van het Conservatorium van Amsterdam (Electronic Music Academy en  Pop music) en van de AHK.


Je vindt OFF Lab - Visual Arts op 5 maart op het Waterlooplein, naast de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet. Check het blokkenschema voor de tijdstippen!


OFF Labs
Tijdens deze editie van het Opera Forward Festival is er op verschillende manieren samenwerking gezocht met studenten, resulterend in drie verschillende OFF Labs: Performing Arts, Visual Arts en Cultural Policy.

OFF Lab - Visual arts is een samenwerking van de Universiteit van Amsterdam (MA International Dramaturgy) en het Conservatorium van Amsterdam (Amsterdam Electronic Music Academy and Pop Music)


Draag bij aan OFF
Wil je ons helpen het Opera Forward Festival mogelijk te maken? Klik hier om bij te dragen aan OFF!

Team & cast

Artistiek coördinator OFF Labs

Sjaron Minailo

Lees meer