Over OFF Night #1

OFF Night #1 – Mens/emotie/zonde

Hoogmoed, hebzucht, wellust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid. De eerste OFF Night staat in het teken van de hoofdzonden. Daarnaast reflecteren we met je op de kracht en de rol van kunst.

De zeven hoofdzonden spelen tijdens de eerste OFF Night de hoofdrol in de voorstelling The Seven Deadly Sins van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Daarnaast krijgen ze een eigentijdse interpretatie in zeven nieuwe performances van spoken word-artiesten.

Marieke Lucas Rijneveld, winnaar van de International Booker Prize 2020, opent de avond, die verder reflecteert op de kracht en het belang van kunst.

The Seven Deadly Sins
The Seven Deadly Sins van Kurt Weill en Bertolt Brecht is een messcherp maatschappijkritisch muziektheaterstuk dat in de visie van regisseur Ola Mafaalani aan zeggingskracht wint. Met in de hoofdrollen stersopraan Eva-Maria Westbroek, actrice Anna Drijver en het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Erik Nielsen. Deze voorstelling is via een eenmalige livestream, direct uitgezonden uit onze zaal, te bekijken.

Lees meer over Kurt Weill: The Seven Deadly Sins

Seven spoken word artists
Opera Forward vroeg zeven spoken word-artiesten om korte performances te maken met de zeven hoofdzonden als vertrekpunt. Duik met Suehaylee, Stryder, Lev Avitan, Danny X Kuiper, Isis van Geffen, Manu van Kersbergen en Houda Bibouda in de zeven hoofdzonden anno nu.

Live programma
Verder presenteren we een live programma, waarin we in gesprek gaan met onder meer Eva-Maria Westbroek, Ola Mafaalani en Anna Drijver.

Verder kun je tijden OFF Night #1 genieten van verschillende muzikale optredens en prikkelende talks. Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor updates over het programma!

Bekijk de festival trailer:

Wil je weten welke opera jij echt niet mag missen? Doe de quiz!