OFFSpring: Small Steps

Een impressie van een bijzondere operawandeling

Begin november 2020 vond als onderdeel van OFFSpring de bijzondere stadswandeling Small Steps plaats. Deze wandeling in Amsterdam-Zuid liet deelnemers via het perspectief van een kind met een frisse blik naar de wereld kijken. Zij maakten de tocht individueel, in de buitenlucht, en beleefden zo op een veilige manier de schoonheid, troost en prikkeling van muziek en theater.

Tijdens OFF 2021 beleef je Small Steps vanuit je eigen woonkamer, door te genieten van een prachtige impressievideo van de operawandeling.

Small Steps  voerde de deelnemer langs het water dat Amsterdam al eeuwenlang met de wereld verbindt, beginnend in Park Somerlust en eindigend in het Martin Luther King Park aan de overkant van de Amstel. Via een koptelefoon hoorden zij de onbevangen stem van een meisje dat de vraag opwerpt of de wereld zich in de juiste richting ontwikkelt. Welke kant moeten we op om tot verbetering te komen? En is het misschien een eerste stap om stil te staan bij jezelf? Welke wens koester jij voor de wereld?

De makers hoopten met dit project mensen samen te brengen, zonder dat zij fysiek in elkaars buurt behoeven te zijn. Daarnaast wilden zij volwassenen inspireren nieuwsgierig tegenover vreemden en het vreemde te staan om zo de wereld opnieuw te verkennen. Stap voor stap.

OFFSpring
OFFspring is een reeks van bijzondere producties door jonge makers en artiesten die hebben deelgenomen aan eerdere edities van ons Opera Forward Festival. De makers gaan in dialoog met de grote operatitels die De Nationale Opera oorspronkelijk dit najaar had geprogrammeerd én met de diverse wijken van de stad Amsterdam en haar bewoners.

De opdracht van het artistieke team van Small Steps luidde: maak een nieuwe opera die de opera Innocence en het stadsdeel Amsterdam-Zuid als vertrekpunt neemt.

Bekijk de festival trailer:

Team & cast