Over OFF Night #2

OFF Night #2 – Talent/actualiteit/kunstenaarschap

Deze OFF Night staat in het teken van kunstenaarschap en de uitwisseling tussen gevestigde artiesten en jonge talenten. Hoe gaan makers om met het wegvallen van hun podium, en de online mogelijkheden die daarvoor in de plaats komen? Where do they go from here?

Ontdek de mogelijke richtingen in zes nieuwe korte studentenopera’s, de fysieke performance HCoV-NL63 van Gregory Caers met studenten van de MBO Theaterschool in Rotterdam, en de bijzondere OFFspring-projecten van deelnemers aan eerdere edities van het festival.

HCoV-NL63
De gerenommeerde Vlaamse theatermaker Gregory Caers is met zijn onverwachte, verrassende performances inmiddels een vaste waarde op OFF. Met studenten van de MBO Theaterschool verkent hij in deze – overigens naar een coronavirus vernoemde – voorstelling hoe koude, donkere gevoelens van een enkel persoon een hele groep kunnen infecteren.

OFF Talents
Aan de conservatoria, theaterscholen en universiteiten worden de makers van de toekomst opgeleid. Door de intensieve samenwerking van OFF met het kunstvakonderwijs krijgen zij de mogelijkheid om te werken aan nieuwe korte opera’s.

Deze editie presenteert OFF vier OFF Stagings, waarvoor artistieke teams zich lieten inspireren door opera’s uit de begintijd van het genre, en twee OFF Compositions, waarbij de nadruk ligt op de creatie van een volledig nieuwe opera.

OFFspring
Tijdens OFF ontdekken jonge makers wat het betekent om opera en muziektheater te maken. Om deze eerste verkenning een gevolg te geven en makers te helpen nieuwe stappen te zetten in hun makerschap, organiseerde De Nationale Opera dit seizoen voor het eerst OFFspring: unieke nieuwe producties door makers die eerder aan OFF deelnamen.

Live programma
Verder presenteren wij tijdens alle OFF Nights een live programma, waarin we het gesprek aan gaan met verschillende betrokkenen bij OFF. Houd onze website in de gaten voor meer!

Verder kun je tijdens OFF Night #2 genieten van verschillende muzikale optredens en prikkelende talks. Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor updates over het programma!

Wil je weten welke opera jij echt niet mag missen? Doe de quiz!