Over OFF Night #3

OFF Night #3 – Technologie/identiteit/verandering

Technologische ontwikkelingen veranderen onze levens ingrijpend. Tegelijkertijd worden traditionele machtsstructuren en ideeën rondom kleur en genderidentiteit kritisch bevraagd. Waaraan ontlenen we onze identiteit in een veranderende wereld? En welke rol kan – of moet – kunst hierin spelen? Met een preview van de nieuwe Van der Aa-opera Upload, muzikale optredens en prikkelende gesprekken.

De stoommachine, het internet, de smartphone. Technologische ontwikkelingen zoals deze hebben onze levens en de manier waarop we ons tot anderen verhouden ingrijpend veranderd. Datzelfde geldt voor maatschappelijke bewegingen, zoals Black Lives Matter en LGBTQIA+-activisme. Hoe ziet de toekomst eruit? Where do we go from here? En welke verantwoordelijkheid heeft de kunstenaar?

Upload – preview
In zijn nieuwste opera Upload verkent componist Michel van der Aa wat technologische ontwikkelingen voor impact kunnen hebben op ons mens-zijn, onze identiteit en onze relaties met anderen. Upload vertelt het verhaal van een vader en een dochter, waarbij de vader de radicale beslissing neemt zijn geest te laten uploaden in de cloud.

Tijdens OFF is Upload aanwezig in de vorm van een preview. Later dit seizoen, na afloop van het festival, zal Upload in een filmversie in online wereldpremière gaan. Uiteindelijk volgt, na de zomer, de live toneelversie van Upload.

Lees meer over Upload

Live programma
Ook presenteren we tijdens OFF Night #3 een live programma met panelgesprekken die in het teken staan van technologie en identiteit, kunst en identiteit en verandering en identiteit.

Verder kun je tijdens OFF Night #3 genieten van verschillende muzikale optredens en prikkelende talks. Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor updates over het programma!

Bekijk de festival trailer:

Wil je weten welke opera jij echt niet mag missen? Doe de quiz!