PARADE

Tijdens de tweede OFF Night start in de gangen van Nationale Opera & Ballet de unieke voorstelling PARADE. Stemmen nemen het woord. Sommige zingen. Sommige spreken. Het publiek wordt deelgenoot van een grote, muzikale beweging door het gebouw naar de zaal. Een parade die om hen heen beweegt, zich tussen hen in wringt en langzaam maar zeker groter en sterker wordt. Ramen en deuren gaan open, en van overal komen er mensen toegestroomd.

Kleine groepskoren en choreografieën voegen zich samen en worden langzaamaan groter en krachtiger. De wereld sijpelt letterlijk en figuurlijk binnen op het toneel. Tot de muziek zo krachtig wordt dat ze onder de huid kruipt van alle aanwezigen en hen zelfs de impuls aanreikt om deel te nemen. Mee te zingen, mee te bewegen, mee te delen. Tot er maar één mogelijkheid overblijft: samen feesten, in het hele gebouw, met de grootst denkbare energie. Omdat het leven gevierd moet worden; liefst met zoveel mogelijk verschillende levende zielen bij elkaar, liefst zo levendig en krachtig mogelijk. Opdat iedereen het hoort.

Deze bijzondere avond staat onder leiding van regisseur Gregory Caers. Hij werkt samen met drie eigenzinnige componisten: Frieda Gustavs, Neo Muyanga en Rick van Veldhuizen. Frieda en Rick waren als student betrokken bij eerdere edities van OFF en komen nu terug als professionele componisten. De Zuid-Afrikaanse Neo Muyanga is een spraakmakende componist en uitvoerend muzikant. Vorig jaar gaf hij een keynote en leidde hij een jamsessie op OFF. In PARADE zal hij een aantal van zijn mooiste werken zelf ten gehore brengen.

Team & cast