#rituals

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

#rituals (OFF Talent #2)

In september 2019 werden vijf teams van studenten van uiteenlopende kunstopleidingen voorgesteld aan vijf Amsterdammers die verschil maken in hun omgeving. Tijdens deze ontmoetingen werd de kiem gelegd voor het artistieke proces van ieder team. Tijdens de OFF Nights is het eindresultaat te zien: vijf gloednieuwe korte opera’s van een nieuwe generatie muziektheatermakers. Na (bijna) iedere uitvoering is er gelegenheid om met het team in gesprek te gaan over hun voorstelling en het achterliggende proces. #rituals heeft als inspirator: Amsterdammer Richard Soessana. 

Soms is het nodig een stap terug te doen om vooruit te komen.

Hoe naar verbinding te zoeken in een wereld die ons niet lijkt te representeren? Hoe te reageren op een wereld waarvan we ons losgekoppeld voelen? Soms is het nodig een stap terug te doen om vooruit te komen.

Rituelen zijn reeksen van handelingen, die door hun uitvoering onze werkelijkheid actief kunnen vormgeven. De resulterende vorm is gebaseerd op de mensen die de rituelen op een bepaald moment uitvoeren. Maar wat voor soort gedrag willen we als routine aannemen? Wat voor soort gemeenschap willen we zijn?

De gemeenschappelijke rituelen confronteren ons, maar bieden ons ook de mogelijkheid om onszelf te reorganiseren in relatie tot elkaar. Ze creëren een vorm die niet statisch, maar herhalend en bewegend is, gebaseerd op de persoonlijke verhalen die de maatstaf vormen voor de verandering die nodig is.

De voorstellingen van de OFF Talents zijn gratis en reserveer je via onderstaande link. Naast je gratis kaartje heb je alleen nog een gratis ticket voor de juiste OFF Night nodig, deze reserveer je hier: 20, 21, 22 maart. Heb je de twee gratis tickets, dan ben je helemaal klaar voor deze OFF Talent productie!

Let op: De gereserveerde kaarten moeten een uur voor aanvang van de productie opgehaald worden aan de balie in het festivalhart. Na een uur vervalt helaas de reservering en wordt de reservering vrijgegeven voor de dagverkoop. Mocht het niet gelukt zijn de kaarten op tijd op te halen, dan is er nog altijd kans dat het Opera Forward Festival nog extra kaarten beschikbaar heeft. 

De voorstellingen zijn alle vier inclusief meet & greet. 

Team & cast

Download het gratis ticket