Sator Arepo

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

Sator Arepo (OFF Talent #4)

In september 2019 werden vijf teams van studenten van uiteenlopende kunstopleidingen voorgesteld aan vijf Amsterdammers die verschil maken in hun omgeving. Tijdens deze ontmoetingen werd de kiem gelegd voor het artistieke proces van ieder team. Tijdens de OFF Nights is het eindresultaat te zien: vijf gloednieuwe korte opera’s van een nieuwe generatie muziektheatermakers. Na (bijna) iedere uitvoering is er gelegenheid om met het team in gesprek te gaan over hun voorstelling en het achterliggende proces. Sator Arepo heeft als inspirator: Amsterdammer Souham Najjar. 

Hoe kunnen wij waarheid vinden in een veranderende wereld?

We leven midden in het fake news-tijdperk; in een wereld waarin bijna niets meer zeker is en alles mogelijk. Hoe verhouden we ons nog tot deze wereld als alles los is en niets meer vast?

De makers van Sator Arepo raakten tijdens het werkproces in de ban van complottheorieën, waarna zij stuitten op een onbekend libretto uit 1834, geschreven door de in vergetelheid geraakte Duitse dichter en librettist Jacobus Grasegger.

Hoewel de originele muziek verloren is gegaan, willen de makers van Sator Arepo het verhaal een nieuw leven inblazen met een nieuwe compositie. Het verhaal over een sterke vrouw, die ondanks alle obstakels de waarheid aan het licht wil brengen, kent immers rake overeenkomsten met de mens in onze huidige maatschappij. Maar niet alleen deze parallellen met de actuele situatie fascineerden de makers: het verhaal belicht ook processen die zich al decennia lang in onze samenleving voltrekken.

De voorstellingen van de OFF Talents zijn gratis en reserveer je via onderstaande link. Naast je gratis kaartje heb je alleen nog een gratis ticket voor de juiste OFF Night nodig, deze reserveer je hier: 20, 21, 22 maart. Heb je de twee gratis tickets, dan ben je helemaal klaar voor deze OFF Talent productie!

Let op: De gereserveerde kaarten moeten een uur voor aanvang van de productie opgehaald worden aan de balie in het festivalhart. Na een uur vervalt helaas de reservering en wordt de reservering vrijgegeven voor de dagverkoop. Mocht het niet gelukt zijn de kaarten op tijd op te halen, dan is er nog altijd kans dat het Opera Forward Festival nog extra kaarten beschikbaar heeft.

De voorstelling op 21 maart om 21:30 is zonder meet & greet. De rest is inclusief meet & greet. 

Team & cast

Download het gratis ticket