Spoken Word Performance: Isis van Geffen

Een spoken word performance over lust

Binnen Opera Forward staat, behalve opera, de ontmoeting van opera met andere kunstvormen centraal. Daarom werd, in het verlengde van de opera The Seven Deadly Sins, aan zeven spoken word-artiesten, gevraagd om ieder een performance te maken over een van de zeven hoofdzonden. Het resultaat hoor je tijdens OFF Night #1 op 18 maart. Isis van Geffen neemt de hoofdzonde lust voor haar rekening. 

Isis van Geffen
Kunstenares Isis van Geffen is cabaretière in spé en houdt zich bezig met performance, beeld en taal. Tijdens haar deelname aan Poetry Circle 013 ontdekte zij de schrijver en performer in zichzelf. Zij staat op het podium om haar teksten te voorzien van een extra dimensie en maakt interdisciplinaire installaties. Isis gaat van absurdistische stukken naar meeslepende, humoristische anekdotes. Van cryptisch naar klein en intiem om de grens tussen speler en toeschouwer te vervagen; zo ook met haar performance tijdens OFF 2021.

Isis van Geffen over lust
“In mijn tekst benader ik het thema lust vanuit een absurdistische hoek. De duivel in mijn tekst vormt een metafoor voor de donkere kant in mezelf. Een kant die mij omlaag haalt en in angsten onderdompelt.  

De duivel verleidt me met mooie woorden, waardoor ik mij weer laat inpakken. Steeds opnieuw is het een strijd om hier niet aan toe te geven.  Op een gegeven moment ontstaat de realisatie dat het zo niet verder kan. 

Ik wil de duivel wegsturen, verbannen uit mijn hoofd. Maar dat gaat niet. 

Die donkere kant is een onderdeel van mij en ik moet leren om die een plek te geven. Alleen dan kan ik hem controleren. 

De duvel slaapt dus niet langer in mijn bed, maar op de bank.”

Foto: Milagro Elstak

Bekijk de festival trailer: