VR Opera – Die Fernweh Oper

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om vooralsnog alle programmering van het Opera Forward Festival af te gelasten. Dit ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het Coronavirus. De nieuwe maatregelen gelden tot en met 6 April.

Wij houden je op de hoogte via deze site: http://bit.ly/nobcorona Wij hopen op je begrip voor deze uitzonderlijke gang van zaken.

To our great regret, for now we are forced to cancel the whole program of the Opera Forward Festival. This is due to the advice of the central government regarding the Corona virus. The new measures apply until 6 April.

We will keep you updated on this website: http://bit.ly/dnobcorona
We hope for your understanding of these exceptional circumstances.

Beleef tijdens de OFF Nights een opera in virtual reality! In Die Fernweh Oper maak je virtueel kennis met de operaster Astoria. Tijdens de OFF Nights is deze Gouden Kalf winnende VR film gratis te bewonderen. 

‘Fernweh’ betekent het verlangen naar de verte; maker Daniël Ernst (foto) geeft die term een heel eigen, virtuele vertaling. In het VR-project Die Fernweh Oper staat afstand centraal; die tussen herinneringen aan vroeger en het heden, en die tussen de sterren en de mens. Maar vooral die tussen de bezoekers en de virtuele wereld, met een vijftien meter hoge operazangeres die boven je uittorent en die je meevoert op een oneindige operareis. Een reis waarvan je als bezoeker slechts een korte afstand aflegt.

Die Fernweh Oper beleefde zijn wereldpremière op het fameuze SXSW-festival in mei 2019, en was in dezelfde maand ook in Cannes te zien.

Tijdens het Opera Forward Festival is deze film tussen 16:00 uur en 22:00 uur gratis te zien bij Entresol in het festivalhart bij Nationale Opera & Ballet. 

Automatische concepten 56